Drie grote vissen liggen op een rode bache na een testvangst in Djubu Djubu.

Nieuwsbrief Februari 2022

feb 2022 | Geen categorie

De eindejaarsvangst


Naar goede gewoonte hebben we eind december in Djubu Djubu de vis uit een aantal vijvers
gevangen. In totaal heeft dit 205 kg vis opgeleverd. Deze vis is dan lokaal verkocht. De opbrengst vloeit terug naar de projecten (vorig jaar werden er enkele moto’s van gekocht). Er wordt ook onderzocht welke andere vissoorten gekweekt kunnen worden (criteria: voldoende opbrengst en zijn ze geliefd bij de bevolking?).

Djubu Djubu Visvangst Kisanganivzw
Djubu Djubu Visvangst Kisanganivzw 3

Bijenteelt

Oogsten van honing betekent de bijenkasten openen. Om hierbij voldoende bescherming te bieden hebben we verschillende pakken aangekocht. Op de foto een inwoner van het eiland Mbiye in vol ornaat. (foto Paluku Muvatsi)

De bijenkasten op Mbiye zijn goed aangeslagen; in Masako hebben we enkele problemen gekend, en gaan we de kasten in maart opnieuw bevolken.

De bijenteelt is een nieuw initiatief dat we kunnen uitproberen dankzij de middelen die we van de provincie Vlaams-Brabant gekregen hebben.

Masako Bijenteelt Kisangani vzw

Waterput Masako

In Masako plaatsen we momenteel een nieuwe waterput. In onze volgende nieuwsbrief komt er een uitgebreid relaas! Hieronder al een foto van de ‘eerste spadesteek’. Deze waterput wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van Pierre Godfroid.

Masako aanleg waterput Kisangani vzw

Bezoek Batiamaduka

Om kennis en ervaring uit te wisselen bezoekt het hele team regelmatig alle projecten. Zo kwam onder andere Batiamaduka aan de beurt. De projectverantwoordelijke Consolate Kaswera licht de voortgang van de verschillende onderdelen toe. (foto Ernest Tambwe)

Batiamaduka bezoek project Kisangani vzw

Verder lezen?

Nieuwe rekeningnummers

Nieuwe rekeningnummers

Wij hebben vanaf nu twee nieuwe rekeningnummers!
Heb jij een periodieke opdracht voor Kisangani vzw, pas die dan zo snel mogelijk aan, en gebruik bij eenmalige betalingen ook een van deze nieuwe rekeningnummers.

Lees meer
Nieuwe waterput in Masako

Nieuwe waterput in Masako

Met steun van Pierre Godfroid hebben we in Masako een nieuwe waterput kunnen plaatsen. De vorige was een veel eenvoudiger en simpeler model en was niet meer in gebruik.

Lees meer