Een hoop grote zakken gedroogde rijst voor het dorsen.

Oogst van rijst in 2022

mrt 2022 | Projecten

Natte rijst

Op onze rijstvelden in Djubu Djubu kweken we ‘natte rijst’, zijnde rijstplanten die een deel van de tijd onder water moeten staan. Door intense neerslag in het begin van 2022, is een deel van de planten beschadigd. De planten waren bijna oogstbaar, waardoor de aren zwaar aren. Dit maakte ze extra kwetsbaar voor de regen. Gelukkig bleef er nog voldoende rijst over. Ook vorige jaren hebben we soms problemen gehad, maar dat lag toen aan overstromingen vanuit de beek of de Congostroom.

Djubu Djubu Oogst van rijst Kisangni vzw

oogst

Er bleef nog 2/3 van de rijst over, die enkele weken nadien geoogst is. Op de foto’s zie je het oogsten van de rijst, de rijst aren in zakken, het “kaf van het koren scheiden”, het machinaal pellen en de verkoop van de witte rijst. In totaal hebben we 475 kg witte rijst kunnen oogsten.

Verder lezen?

Fijne Feestdagen !

Fijne Feestdagen !

We wensen jullie warme feestdagen en een heerlijk 2024 !! Dank voor de talrijke steun die we gekregen hebben (financieel, ondersteuning bij acties, het trekken van acties (bv ontbijt in Zottegem),....). En een super dankjewel aan de vrienden in Kisangani en al onze...

Lees meer
Nieuwe rekeningnummers

Nieuwe rekeningnummers

Wij hebben vanaf nu twee nieuwe rekeningnummers!
Heb jij een periodieke opdracht voor Kisangani vzw, pas die dan zo snel mogelijk aan, en gebruik bij eenmalige betalingen ook een van deze nieuwe rekeningnummers.

Lees meer